Vloerisolatie

Door het isoleren van uw vloer of kruipruimte wordt het wooncomfort aanzienlijk verbeterd en kan veel energie bespaard worden. Via een niet geïsoleerde vloer komt veel kou en vocht in het leefgedeelte van een woning. Een koude vloer geeft vaak een onbehaaglijk gevoel, terwijl de verwarming misschien vol aan staat. Wilt u niet langer onnodig energie verliezen via een niet geïsoleerde vloer? Kies van voor vloerisolatie of kruipruimte isolatie.

Voordelen kruipruimte isolatie

  • Warmere vloer en daarmee beter wooncomfort
  • Voorkomt vocht, schimmels en een muffe lucht in huis en zorgt daarmee voor een gezonder binnenklimaat.
  • Geeft voor waardestijging van de woning. Het aanbrengen van energiebesparende onderdelen geeft een hoger energielabel.
  • Aantrekkelijke energiebesparing
  • Voorkomt condensatie, dus geen schimmelvorming en corrosie van leidingen.
  • Is milieuvriendelijk en brandveilig

Energiebesparing

Door te isoleren van de vloer bespaart u al snel 4 tot 7 m³ aardgas per m2 vloeroppervlak per jaar. De toename in comfort is echter enorm, wat een grote beweegreden vormt voor onze klanten. Op onze besparingscalculator kunt u berekenen wat voor uw huis de verwachte besparing is.

Vloerisolatie door lcynene H2Foam LITE

icynene kruipruimteIndien de kruipruimte toegankelijk is kan de onderzijde van de vloer geïsoleerd worden door deze te voorzien van een gespoten laag schuim. Als Bameco hebben wij voor een open cel PU sprayfoam gekozen namelijk Icynene. Een veilig en duurzaam product H2foam Lite is een watergeblazen open cel PU sprayfoam met dampopen kenmerken. Via de kruipruimte, die minimaal 60 cm hoog moet zijn, brengen we een laag schuim aan tegen de onderzijde van de vloer en tegen een circa 20 cm van de fundamenten.

De lambda-waarde van ICYNENE is 0,038.


Hier vindt u meer informatie over Icynene® H2Foam LITE (LDC-50).

Neopixels® Bodemisolatie

Losse parels bodem kopieIn sommige gevallen is de enige methode om een vloer te isoleren een laag  losse Neopixels aan te brengen. Dit wordt veelal gedaan wanneer de kruipruimte niet toegankelijk is maar er toch minimaal 20 cm ruimte aanwezig is. Deze methode is goedkoop, er zijn hoge isolatiewaardes te bereiken, en is ook toepasbaar bij zeer vochtige kruipruimtes. Klik hier voor meer informatie.

Meer weten over onze technieken met betrekking tot vloerisolatie? Onze medewerkers staan altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Ook voor vrijblijvend advies: