Vloerisolatie

Het isoleren van uw vloer of kruipruimte kan een belangrijke bijdrage leveren aan een verbeterd wooncomfort en aanzienlijke energiebesparing opleveren. Een niet-geïsoleerde vloer laat veel kou en vocht toe in het woongedeelte van een huis. Een koude vloer kan vaak een onaangenaam gevoel veroorzaken, zelfs wanneer de verwarming op volle kracht draait. Wilt u niet langer onnodig energie verliezen door een niet-geïsoleerde vloer? Kies dan voor vloerisolatie of kruipruimte-isolatie.

Energiebesparing

Door te isoleren van de vloer bespaart u al snel 4 tot 7 m³ aardgas per m2 vloeroppervlak per jaar. De toename in comfort is echter enorm, wat een grote beweegreden vormt voor onze klanten. Op onze besparingscalculator kunt u berekenen wat voor uw huis de verwachte besparing is.

Voordelen kruipruimte isolatie

  • Warmere vloer en daarmee beter wooncomfort
  • Voorkomt vocht, schimmels en een muffe lucht in huis en zorgt daarmee voor een gezonder binnenklimaat.
  • Geeft voor waardestijging van de woning. Het aanbrengen van energiebesparende onderdelen geeft een hoger energielabel.
  • Aantrekkelijke energiebesparing
  • Voorkomt condensatie, dus geen schimmelvorming en corrosie van leidingen.
  • Is milieuvriendelijk en brandveilig
lcynene isolatiewaarden

Kruipruimte isolatie met HBS H2Foam LITE

Bij Bameco bieden kruipruimte isolatie aan met HBS H2Foam LITE. Indien uw kruipruimte toegankelijk is, kunnen we de onderzijde van uw vloer isoleren met een gespoten laag schuim. We hebben bewust gekozen voor het gebruik van de open cel PU sprayfoam van Huntsman Building Solutions (HBS H2Foam Lite), vanwege zijn veiligheid en duurzaamheid. Dit product heeft dampopen kenmerken, waardoor het een ideale keuze is voor isolatie. Via de kruipruimte, die minimaal 60 cm hoog moet zijn, brengen we een laag schuim aan tegen de onderzijde van de vloer en tegen een circa 20 cm van de fundamenten.

De lambda-waarde van HBS H2Foam LITE is 0,038.

Voor meer gedetailleerde informatie over HBS H2Foam LITE kunt u hier klikken.

Bodemisolatie door Neopixels® 

In sommige gevallen is de enige methode om een vloer te isoleren een laag  losse Neopixels aan te brengen. Dit wordt veelal gedaan wanneer de kruipruimte niet toegankelijk is maar er toch minimaal 20 cm ruimte aanwezig is. Deze methode is goedkoop, er zijn hoge isolatiewaardes te bereiken, en is ook toepasbaar bij zeer vochtige kruipruimtes.

Meer weten over onze technieken met betrekking tot vloerisolatie? Onze medewerkers staan altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Ook voor vrijblijvend advies:

isolatie van losse parels in bodem

Op de vloerisolatie door PUR van BASF: Elastrospray LWP

Een mogelijkheid om de vloer te isoleren is het aanbrengen van een isolatielaag op de vloer. Dit werd in het verleden met harde platen (PIR of EPS) uitgevoerd worden maar het is veel werk en het kan een behoorlijke puzzel zijn. Tevens dient de ondervloer voldoende vlak voorbewerkt te worden om de platen stabiel te plaatsen.

Met Elastospray LWP is dat echter verleden tijd. Er kan enorm veel tijd en ruimte op de bouwplaats bespaart worden door het spuiten van isolatie. Tevens is Elastospray LWP de meest duurzame oplossing in zijn soort.

Voordelen van het werken met Elastospray LWP:

  • een zeer goede isolatiewaarde: bijvoorbeeld een laagdikte van 10 cm resulteert al in een Rd waarde van 3,85 W/m2.K.
  • Zeer snelle verwerking: bijvoorbeeld een laagdikte van 10 cm tot 300 m2 per dag.
  • Leidingen van vloerverwarming kunnen direct op de Elastospray LWP isolatie getackerd worden.
  • Onder de Elastospray LWP kunnen makkelijk en snel leidingen (ventilatie, elektra etc). geplaatst worden.

Wilt u meer informatie of een offerte, neem dan contact met ons op. Een adviseur komt graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.