Subsidie isolatie Nederland

De subsidieregeling voor isolatie is er weer!

 

Voor wie?

Particuliere woning- en appartsmentseigenaren en Verenigingen van Eigenaren kunnen gebruik maken van de regeling.

 

Hoe?

Als je minimaal 2 energiebesparende maatregelen neemt kom je in aanmerking voor Subsidie Energiebesparing Eigen Woning (SEEH-regeling).

Je kunt kiezen uit Spouwmuurisolatie, dakisolatie,  vloer/bodem isolatie, gevelisolatie en het aanbrengen van isolatieglas.

 

Hoeveel?

Voor hoeveel subsidie je in aanmerking komt zie je hieronder. Kijk voor meer details op de site van het RVO.

Hoeveel subsidie op isolatie maatregelen

Budget?

Vanaf 2 september is er €84 miljoen euro aan budget. De SEEH voor eigenaar en bewoner loopt vanaf 15 augustus 2019 tot en met 31 december 2020. Dit betekent dat je subsidie kunt aanvragen voor maatregelen die na 15 augustus 2019 zijn uitgevoerd. Je kunt je aanvraag indienen vanaf 2 september 2019.

→ Aanvullende maatregelen
Ga je een stap verder? Op aanvullende maatregelen zoals isolatiedeuren, isolatiekozijnen, een nieuw ventilatiesysteem ed. ontvang je extra subsidie.

→ Zeer energiezuinig pakket
Ga je nog een stap verder? Voldoen jouw energiebesparende en aanvullende energiebesparende maatregelen aan zwaardere eisen? Wie zijn hele huis of gebouw voorziet van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen, krijgt een bonus bovenop de subsidie. Het gaat om €4000 euro per aanvraag. Voor Verenigingen van Eigenaren geldt die bonus per appartement.

Nog vragen of hulp nodig bij het aanvragen van de subsidie? We helpen je graag. Klik hier. of kijk op: RVO SEEH

 

Verlaagd BTW tarief van 9% bij isolatie

Voor het laten isoleren van daken, vloeren en muren kom je ook in aanmerking voor het lage BTW tarief van 9%. De woning moet dan wel ouder zijn dan twee jaar.
Let op: dit verlaagd tarief van 9% is enkel geldig op de arbeidskosten, niet op de materiaalkosten. Meer informatie over isolatie en het lage BTW tarief kun je vinden op de site van de belastingdienst.

 

Gemeentelijke subsidie isolatie 2019

Ben je van plan om de woning te (laten) voorzien van isolatie? Vergeet dan ook niet om bij de gemeente te informeren of je naast bovenstaande regelingen in aanmerking komt voor een subsidie. Naast de landelijke subsidies kom je bij een aantal gemeentes namelijk in aanmerking voor bijkomende subsidies voor isolatiewerken. De precieze bedragen hiervan variëren per gemeente. Vaak vind je op de website van de gemeente alle informatie over subsidies. Je kunt ook de energiesubsidiewijzer raadplegen op http://www.energiesubsidiewijzer.nl

Voor vragen of vrijblijvend advies kun je contact opnemen met Bameco. Wij staan klaar om u te helpen.