Premie isolatie België

Doel van isolatie

Het doel om een woning te isoleren is het wooncomfort te verhogen. En natuurlijk energie en dus geld te besparen. Goed isoleren wordt extra aantrekkelijk gemaakt door de premies en steun van de Vlaamse overheid, Infrax of Eandis(uw netbeheerder) en in sommige gevallen ook de gemeente. Niet te vergeten dat u kan genieten van een combi premie indien u ramen vervangt in combinatie met het na isoleren van de spouwmuren. Deze kan variëren van 40 tot 60 euro/m2 glas, afhankelijk van het type glas (voor de combipremie heeft men 1 jaar tijd om dan ook de andere werken te laten plaats vinden, dus eerst isoleren en dan pas het raamwerk of andersom), voor alleenstaande met een netto inkomen niet hoger dan 29600 euro is er nog bijkomende maatregel van 1500 euro extra als u voldoet aan de nodige eisen.

 

Energie Prestatie Certificaat (EPC)

Daarnaast is men in Vlaanderen sinds 1 januari 2009 verplicht bij de verkoop of verhuur van woningen en appartementen een Energie Prestatie Certificaat (EPC) te laten opstellen. Dit EPC geeft aan hoe energiezuinig een woning is maar het stelt geen verplichtingen om isolatiemaatregelen te treffen. Het spreekt echter voor zich dat een energiezuinige woning beter verkoopt, vaak zelfs tegen een hogere prijs, dan een energie verslindende woning. In België zijn diverse premies en belastingvoordelen mogelijk, een en ander afhankelijk van de gemeente, uw netwerkbeheerder en persoonlijke belasting situatie. Er zijn diverse websites beschikbaar voor meer informatie waar u eenvoudig uw voordelen kan berekenen.

www.premiezoeker.be
www.belgium.be
www.energiesparen.be
www.energie.mineco.fgov.be

 

Certificring Bameco

Bameco is in België gecertificeerd conform de STS 71-1 richtlijnen van het ATG. Dit is van essentieel belang als u van de premies en belastingvoordelen wilt profiteren. Indien u zelf isolatiewerken uitvoert of de werken door een niet-gecertificeerde aannemer laat uitvoeren, krijgt u vaak maar 50% van de premie.

Vergeet niet te informeren bij uw gemeente. Veel gemeenten bieden verschillende isolatiepremies aan.

Graag helpen wij u met het verkrijgen van de mogelijke subsidies.

Neem contact op