Spouwmuurisolatie woningen voor 1980

Heeft u geen spouwmuur isolatie? Bameco beschikt over het beste product in de markt, waarmee u kiest voor energiebesparing tot wel 30%!

Na-geisoleerde spouwmuur HR++Termoparels

De meeste woningen vanaf 1920 hebben een binnen- en een buitenmuur met hiertussen een spouw. Bij de bouw van woningen in Nederland is vanaf 1980 isolatiemateriaal in de spouw aangebracht. Is dit niet het geval, dan kan deze ruimte opgevuld worden met isolatiemateriaal. U kunt dan uw spouwmuur isoleren. Spouwmuurisolatie kent vele voordelen, zoals een beter wooncomfort en een forse energiebesparing. Heeft u een woning waar bij de bouw beperkt isolatie is aangebracht maar wilt u deze laten bij-isoleren? Neem contact met ons op voor meer informatie en een professioneel advies.

Werkwijze spouwmuurisolatie

Als eerste gaan we uw woning zorgvuldig onderzoeken. Met behulp van een endoscoop kijken we in de spouwmuur en beoordelen of uw woning geschikt is om na-geïsoleerd te worden. We geven u vervolgens uitgebreid uitleg over de mogelijkheden en natuurlijk de kosten.

CIMG9844

Bij de uitvoering worden en op de kruising van stoot- en lintvoeg gaatjes geboord. Afhankelijk van de breedte van de voegen zijn de gaatjes 14, 16 of 18 mm.

Via deze gaatjes wordt isolatiemateriaal in de spouwmuur geblazen. Hiervoor gebruiken we Neopixels®. Dit zijn geëxpandeerde bolletjes polystyreen (EPS) die vlak voor het inblazen worden besproeid met een milieuvriendelijk watergedragen bindmiddel waardoor de bolletjes op de aanrakingspunten aan elkaar vastzitten. Dit geeft na droging een stevige maar flexibele massa in de spouw die niet inzakt, krimpt of scheurt.

Er zijn verschillende materialen waarmee spouwmuren geïsoleerd kunnen worden zoals EPS-parels, minerale wol en Polyurethaan (PUR). Bameco verwerkt voor spouwmuurisolatie de originele Neopixels, omdat we uit ervaring weten dat dit isolatiesysteem de beste eigenschappen heeft. Het door BASF en Neopixels Insulation ontwikkelde systeem is sinds 1997 sterk doorontwikkeld en heeft conform Komo een lambda waarde 0,033 W/m. Hiermee is dit het beste materiaal voor spouwmuurisolatie in de markt! We kunnen dus spreken van ruime ervaring en bewezen kwaliteit. Gedetailleerde informatie over de Neopixels® vindt u hier.

Kosten besparen met spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie geeft direct een beter wooncomfort en is een zeer goede manier om energie te besparen. De energiebesparing is onder andere afhankelijk van uw stookgedrag en uw type woning.  Gemiddeld genomen is er voor spouwmuurisolatie een terugverdientijd van 3 tot 3,5 jaar voor de meeste woningen! Op onze besparingscalculator kunt u berekenen wat voor uw huis de verwachte besparing is. In België is dit dankzij de uitgebreide subsidieregelingen zelfs maar 1 tot 2 jaar. Meer informatie betreffende subsidieregelingen vindt u op Subsidie

Spouwmuurisolatie met Neopixels      Besparing
Tussenwoning10-12% op het energieverbruik
Halfvrijstaande woning20-22% op het energieverbruik
Vrijstaande woning22-25% op het energieverbruik

Goed isoleren voorkomt vocht en schimmel

Een veel gehoorde misvatting  is dat spouwmuurisolatie  vochtproblemen en een  slechte luchtkwaliteit  veroorzaakt. Door het toepassen van isolatie stijgt  de temperatuur aan de  binnenkant van wand, dak of  vloer. Net als bij dubbel glas  zal de lucht minder snel  condenseren, wat vocht- en schimmelvorming op binnenmuren juist voorkomt. Onderzoeken hebben aangetoond dat, onder dezelfde omstandigheden, bij goed geïsoleerde woningen minder vochtproblemen optreden dan bij niet geïsoleerde woningen.

Kwaliteitsgarantie van Bameco

De werkwijze van Bameco voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. De vakkundigheid van onze medewerkers en de keuze voor onze producten zorgt voor het beste resultaat. Benieuwd naar de specificaties van de kwaliteitsgarantie van Bameco? Lees meer.

  • Bameco maakt voor spouwisolatie, dak- en vloerisolatie uitsluitend gebruik van originele Neopixel producten.

  • Alle medewerkers hebben een opleiding gevolgd aan de Neopixels Academy.
  • Alle isolatiewerken worden voor aanvang bij het IKOB-SKG aangemeld. De uitvoering wordt steekproefsgewijs en onaangekondigd door het IKOB-SKG gecontroleerd. Hiermee is de kwaliteit van zowel het product als de uitvoering gegarandeerd.

  • Spouwmuurisolatie met Neopixels® staat geregistreerd op de ISSO lijst van gecontroleerde kwaliteitsverklaringen wat noodzakelijk is voor het verbeteren van uw energielabel.

  • Spouw-, dak- en vloerisolatie worden geleverd met 20 jaar garantie waarbij Neopixel daarnaast garant staat voor de kwaliteit van het materiaal.

Bameco verzorgt graag uw spouwmuurisolatie. Niet tevreden over uw huidige spouwmuurisolatie? Ook dan kan Bameco een oplossing bieden. Lees meer hierover bij isolatie verwijderen. Bij ons bent u verzekerd van het beste resultaat, ook op lange termijn. Voor vragen of vrijblijvend advies kunt u contact opnemen met Bameco. Wij staan klaar om u te helpen.