Spouwmuurisolatie

Woningen vóór 1980  Woningen ná 1980

Een spouwmuur is de buitenmuur van een woning. Deze bestaat uit twee delen. Met ‘spouw’ wordt de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur bedoeld. Een groot gedeelte van de Nederlandse woningen die na 1920 gebouwd zijn, hebben deze opbouw: twee muren met daartussenin een spouw.
De spouw heeft als functie het voorkomen van vochtproblemen in de muren. Voordat spouwmuren bestonden, had de buitenste muur de functie om alle regen op te vangen en dit vast te houden. Het water drong door in de muur, waardoor vochtproblemen en schimmel aan de binnenkant konden ontstaan. Door middel van een spouwmuur worden vochtproblemen voorkomen en bestaat de mogelijkheid om beter te isoleren. Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat door de muur.

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is het isoleren van de ruimte tussen de buiten- en binnenmuur van een woning.
Er wordt isolatiemateriaal geplaatst tussen deze twee muren. Bij spouwmuurisolatie worden gaten geboord in de voegen van de buitenmuur. De grootte van de gaten en het patroon zijn afhankelijk van het soort isolatiemateriaal. Door middel van een spuitpistool wordt de spouwmuur gevuld met isolerend materiaal. Tot slot worden de gaten weer dicht gemaakt met een specie die dezelfde kleur heeft als de bestaande voeg. Van belang hierbij is wel dat spouwmuurisolatie alleen kan worden toegepast wanneer het een schone spouw van minimaal 3cm betreft.

Kosten

De kosten van spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van diverse factoren. Onder andere het type woning, de grootte van de woning en de materiaalkeuze hebben hier invloed op. Hierdoor kunnen de prijzen sterk verschillen. Over het algemeen worden de kosten voor het isoleren van de spouwmuur bepaald per vierkante meter. Wel dient u rekening te houden met het eventueel aantreffen van vervuiling in de spouwmuur, want deze moet verwijderd worden. Het verwijderen van deze vervuiling brengt weer extra kosten met zich mee. Wat ook niet vergeten mag worden, is dat het eventueel verwijderen van spouwmuurisolatie geen makkelijke klus is. Hierdoor moet het meestal worden uitbesteed aan een professional. Hier zijn de nodige kosten aan verbonden. Bekijk de pagina “veelgestelde vragen spouwmuurisolatie” voor de meeste gestelde vragen over spouwmuurisolatie.

Spouwmuurisolatie Bameco

Het laten aanbrengen van spouwmuurisolatie is een betaalbare investering waar u direct het resultaat van ziet. Daarnaast is de terugverdientijd van uw investering vrij kort. Bij Bameco hangt onze werkwijze af van het type woning dat u heeft.