Woningstichting Weller

Woningstichting Weller

In opdracht van Coen Hagedoorn mocht Bameco BV voor de Limburg Woningstichting Weller 26 woningen voorzien van spouwmuurisolatie met HR++ Neopixels. Op bovenstaande foto is goed de computergestuurde doseer installatie te zien met 2 separate lijmtanks. Hiermee wordt een perfecte parel-lijmverhouding gelijkmatig in de spouw gespoten.

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is het isoleren van de ruimte tussen de buiten- en binnenmuur van een woning.
Er wordt isolatiemateriaal geplaatst tussen deze twee muren. Bij spouwmuurisolatie worden gaten geboord in de voegen van de buitenmuur. De grootte van de gaten en het patroon zijn afhankelijk van het soort isolatiemateriaal. Door middel van een spuitpistool wordt de spouwmuur gevuld met isolerend materiaal. Tot slot worden de gaten weer dicht gemaakt met een specie die dezelfde kleur heeft als de bestaande voeg. Van belang hierbij is wel dat spouwmuurisolatie alleen kan worden toegepast wanneer het een schone spouw van minimaal 3cm betreft.

Wat zijn de kosten van spouwmuurisolatie?

De kosten van spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van diverse factoren. Onder andere het type woning, de grootte van de woning en de materiaalkeuze hebben hier invloed op. Hierdoor kunnen de prijzen sterk verschillen. Over het algemeen worden de kosten voor het isoleren van de spouwmuur bepaald per vierkante meter. Wel dient u rekening te houden met het eventueel aantreffen van vervuiling in de spouwmuur, want deze moet verwijderd worden. Het verwijderen van deze vervuiling brengt weer extra kosten met zich mee. Wat ook niet vergeten mag worden, is dat het eventueel verwijderen van spouwmuurisolatie geen makkelijke klus is. Hierdoor moet het meestal worden uitbesteed aan een professional. Hier zijn de nodige kosten aan verbonden. Bekijk de pagina spouwmuurisolatie nadelen voor meer informatie over de nadelen van spouwmuurisolatie.

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie of een offerte, neem dan contact op. Vraag een gratis advies gesprek aan en een adviseur komt graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.