Neopixels Premium

Voor iedere toepassing zoeken we de beste oplossing. Zo hebben we voor de spouwmuurisolatie Neopixels geselecteerd. Het beste isolatiemateriaal nu beschikbaar voor in de spouw. Neopixels behoren tot de nieuwste generatie van grijze parels van geëxpandeerd polystyreen (EPS) op basis van Neopor van BASF®.

Neopixels behoren tot de derde generatie grafietparels. Het begon allemaal met witte HR+ parels in de jaren ’70, die werden gebruikt voor spouwmuurisolatie. In 1997 kwam BASF met een innovatieve uitvinding: de grijze grafiet parels. Zo’n 10 jaar geleden werden de eerste grijze HR++ parels voor spouwmuurisolatie geproduceerd. Inmiddels heeft de naam parels plaatsgemaakt voor Neopixels, wat staat voor Tripel HR-spouwmuurisolatie.

Het grafiet dat door en door in de parels zit zorgt ervoor dat ze beter de warmte reflecteren. Dit houdt in dat Neopixels beter isoleren dan traditionele na-isolatie zodat er meer energie wordt bespaard.

De Neopixels zakken niet in, zijn goed bestand tegen vocht en hebben de hoogste isolatiewaarde (λd-waarde van 0,033 W/m.K). Zelfs bij kleine spouwbreedten worden uitstekende isolatiewaarden gehaald.

Wat Neopixels zo uniek maakt

Neopixels hebben niet alleen een hoge isolatiewaarde, ook zijn de korrels gezeefd en ontstoft. Concurrerende fabrikanten laten de laatstgenoemde bewerkingen vaak achterwege, om kosten te besparen. Er zit dus geen SE poederlaagje over de parels heen, die snel verdwijnt en voor een slechtere verlijming zorgt.

Nóg belangrijker is het bindmiddel waarmee ieder pareltje wordt omgeven. Dit lijmlaagje zorgt ervoor dat de parels alleen met de raakvlakken aan elkaar verlijmen. Er blijft dus een open structuur in het isolatiepakket bestaan. De ontwikkeling van dit bindmiddel heeft lang geduurd, om voor een perfecte samenstelling te kunnen zorgen. Het Neopixels bindmiddel heeft de juiste eigenschappen voor een optimale, langdurige verlijming.

Het Neopixelsysteem onderscheid zich dus in:

  • Naadloze isolatie
  • Vochtongevoelig
  • Kleinste λ-waarde dus hoogste isolatiewaarde
  • Blijvend flexibele verlijming
  • Brandvertragend bindmiddel
  • Milieuvriendelijk bindmiddel op waterbasis
  • Hoge weerstand tegen veroudering en verrotting

De eigenschappen van Neopixels

Materiaalverbruik
Neopixels (gemaakt van EPS, geëxpandeerd polystyreen) bestaan voor 2 procent uit polystyreen en voor de overige 98 procent uit lucht.

CFK’s
EPS is vrij van CFK (chloorfluorkoolwaterstoffen).

Milieubelasting
De belasting van EPS ten aanzien van het milieu is bijzonder laag in vergelijking tot die van andere isolatiematerialen EPS is tot vijf keer te recyclen. Uit ervaring blijkt dat EPS Neopixels na twintig jaar dezelfde kwaliteiten hebben behouden.

Expansie polystyreen
Om polystyreen te laten expanderen tot EPS, wordt het onschadelijke product pentaan gebruikt.

CO2 footprint
Door de lage dichtheid van EPS is de energie-inhoud vaak lager dan die van andere isolatiematerialen. De benodigde energie voor het isoleren met EPS is, door de energiebesparing die veroorzaakt wordt door de isolatie, in minder dan vier maanden terugverdiend. Neopixels hebben een zeer kleine CO2 footprint. Download hier de Neopixels Premium Carbon footprint-def-signed 21062016.

Downloads

Neopixels innovatie en duurzaamheid

Neopixels bodemisolatie

Neopixels na-isolatie spouwmuren