Spouwmuurisolatie nadelen

Er zijn veel verhalen over nadelen van spouwmuurisolatie. We kunnen ons voorstellen dat dit u bang maakt aangezien men de isolatie niet zomaar 1-2-3 uit de spouw verwijderd heeft. We kunnen u echter garanderen dat onze spouwmuurisolatie deze nadelen niet heeft.

 

Nadeel 1: vocht & schimmel problemen

Een veel genoemd spouwmuurisolatie nadeel zijn vocht en schimmel problemen. De Neopixels die we gebruiken zijn damp-open. Dit wil zeggen dat de muren blijven ademen en eventueel vocht in de woning of de constructie altijd naar buiten kan.Voor schimmel op de muren hoeft u niet bang te zijn. Vaak wordt deze veroorzaakt doordat muren juist niet geïsoleerd zijn en deze in de winter zo koud worden dat het vocht uit de woning op de muren condenseert met schimmel als gevolg. Schimmel en vochtproblemen worden juist opgelost door het isoleren van de spouwmuur. Problemen als gevolg van optrekkend- of doorslaand vocht worden door ons altijd op voorhand onderzocht en indien mogelijk opgelost. We zullen nooit isoleren als er problemen te verwachten zijn. Soms horen we de opmerking “een spouw is er niet voor niets, deze mag je niet opvullen”. Om hier een antwoord op te geven moeten we terug in de tijd. Vroeger werden huizen gebouwd met “steense muren” (muren zonder spouw). Dit had als nadeel dat de muur aan de binnenzijde bij regen vochtig werd. Als oplossing heeft men bedacht een muur om deze binnenmuur op te bouwen die als regenjas functioneert. Hierdoor blijft de binnenmuur droog. Later bedacht men dat het ook mogelijk is isolatiemateriaal in de spouw aan te brengen die ontstaan was. Aangezien de isolatiematerialen zoals glaswol en steenwol niet nat mogen worden, werden deze in de spouw tegen de binnenmuur geplaatst met een paar centimeter restspouw naar de buitenmuur. Onze Neopixels zijn in tegenstelling tot wol niet gevoelig voor vocht. D.w.z. ze nemen geen vocht op en geven geen vocht door. Daarom kan hiermee gerust de spouw worden opgevuld.

 

Nadeel 2: duur

Het isoleren van uw spouwmuur is een zeer goede investering. U bespaart tot wel 30% op uw gasrekening. Het rendement op de investering is zomaar 25% per jaar. Dat krijgt u op de bank niet! Dit wil zeggen dat u de investering in 4 jaar kunt terugverdienen. Een spouwmuurisolatie is juist niet duur. Het isoleren van uw spouwmuur of kru. Voor een relatief kleine investering verlaagt u uw energiebesparing met 25%. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat u deze investering binnen 3 jaar terugverdiend. Kijk voor meer informatie bij onze kosten spouwmuurisolatie. Daarnaast kunt u door onze isolatie een beter energielabel voor uw huis krijgen waardoor de waarde van uw huis stijgt.

 

Nadeel 3: geen frisse lucht meer in huis

Onze spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat gaten en kieren in uw woning afgesloten worden. Dit zorgt ervoor dat u juist een betere temperatuur verdeling in uw huis krijgt. Ventileren van uw woning kunt u het beste doen met de opening van ramen en deuren. In de zomer zorgt onze isolatie er zelfs voor dat uw huis koeler blijft!

 

Nadeel 5: bij vervanging van kozijnen valt het isolatie materiaal eruit

Neopixels worden met een uniek en gepatenteerd bindmiddel ingeblazen. Hierdoor vormt zich een vaste maar elastische plaat in de spouw waardoor het uitlopen uitgesloten is. Dit in tegenstelling tot niet gebonden systemen met bijvoorbeeld wol. Let ook op met kopie producten van de originele Neopixels. De kwaliteit van het bindmiddel is vaak minder waardoor direct of op termijn het materiaal uit de spouw kan lopen of waaien.

 

Nadeel 5: brandgevaar

Ons isolatiemateriaal is brandveilig. Dit is onderzocht en aantoonbaar.

 

Nadeel 6: overlast & rommel

Het na-isoleren van de spouwmuur is bij de meeste woningen een klus van niet meer dan 1 dag. Binnen heeft u geen overlast en buiten ruimen we alles weer netjes op zodat het weer is als voorheen. We zijn als één van de weinige in staat zeer kleine gaten in de kruising van de voegen te boren waardoor we de stenen niet beschadigen en de boorgaten na afloop niet of nauwelijks meer zichtbaar zijn.

 

Spouwmuurisolatie nadelen gehoord?

Heeft u nog meer spouwmuurisolatie nadelen gehoord waar u bang voor bent, neem dan gerust contact met ons op. We geven u dan graag uitleg.