Isocell cellulose

 

 

Isoleren met Isocell ® is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor ons klimaat! Isocell is namelijk cellulose isolatie (papier wol) dat uit kranten wordt gewonnen. Dit klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar het maakt Isocell het ideale isolatiemateriaal. Door de natuurlijke en hernieuwbare materialen opnieuw te gebruiken draagt het isoleren met Isocell bij aan het verantwoord gebruik van de beperkte middelen die deze aarde ons te bieden heeft.

 

De toepassing van Isocell

Isocell is een uiterst duurzame vorm van isolatie. Het produceren van 1 m3 Isocell vergt namelijk dertig tot veertig keer minder energie dan de isolatiematerialen die normaal gesproken in Nederland worden gebruikt. Dit wordt onder andere veroorzaakt door het feit dat bij de verhitting van Isocell geen verhitting nodig is. Isocell is uitstekend toe te passen in de renovatie, na-isolatie van woningen en (nieuwe) houtskeletbouwwoningen. Vooral de isolatie (denk bijvoorbeeld aan geluidsisolatie) van zolders, vlieringen en verdiepingsvloeren is uitstekend te realiseren met Isocell.

 

Snelle verwerking zonder overlast

Foto HR Thermofloc en handenNiet alleen is Isocell zelf goed voor het milieu en de portemonnee: ook de verwerking ervan gebeurt snel, met een minimum aan overlast. De losse vezels worden namelijk ingeblazen. Deze manier van verwerken zorgt ervoor dat iedere gewenste isolatiedikte te realiseren is. Ook worden alle naden en kieren naadloos gevuld. Hierdoor bestaat dus geen kans op koudebruggen of condensatieplekken.

schneider_np_0211-1301-114-1_4cIsocell is een van de eerste cellulose isolatiematerialen dat het label Natureplus heeft mogen ontvangen. Natureplus is het internationale kwaliteitslabel voor bouwproducten. Bameco werkt altijd met de beste specialisten samen en maakt daarbij gebruik van kwalitatief sterke producten.

Heeft u vragen over ons of onze werkwijze, of wilt u graag een vrijblijvende offerte aanvragen voor één van onze diensten? Neem dan contact met ons op! Onze medewerkers staan u graag te woord.

Alleen een goed geplaatste isolatie kan zorgen voor een effectieve thermische en bijkomstig een akoestische isolatie. Isocell is een ecologisch, semi-natuurlijk isolatiemateriaal gemaakt uit cellulosevezels, die toegepast wordt voor isolatie van daken, muren, plafonds en vloeren door de inblaastechniek. Isocell inblaasbaar isolatiemateriaal beschikt over talrijke essentiële producteigenschappen, die efficiënt isoleren voor een verlaging van de energiekosten vanuit een ecologisch oogpunt mogelijk maken. Eén van de meest opvallende bouwbiologische eigenschap is het vochtregulerend vermogen en hoge thermische buffercapaciteit. Dit resulteert in een zeer aangenaam binnenklimaat en dit in alle seizoenen!

 

De voordelen van isoleren met Isocell isolatie zijn overduidelijk:

1. Ecologische isolatie.

Isocell inblaasisolatie is een bouwbiologisch vriendelijke isolatie, die zorgt voor een optimale binnnenklimaat doorheen alle seizoenen. Het materiaal is mileuvriendelijk (oud krantenpapier) en is recycleerbaar. De echte milieuwinst is feitelijk nog groter: oud krantenpapier komt van (ecologisch) geteelde bosgronden en bijgevolg wordt al een CO2 opname gerealiseerd. De productie van Isocell vereist zeer weinig energie en betekent dus geen aanslag op de natuurlijke hulpbronnen of oliereserves. En isoleren resulteert in minder CO2 uitstoot. Als we een klein beetje kunnen meehelpen met de reductie van broeikasgassen …

2. Isocell is ongedierte bestendig en brandveilig.

3. Vochtregulering in de woning

Aanbrengen van Isocell als isolatie resulteert in een hoog vochtregulerend vermogen en bijgevolg werkt het dampregulerend in de woning (zowel opname en afgifte van vocht). Isocell is daardoor ideaal voor gebruik in dampopen constructies. Door de juiste toepassing van de dampremsystemen kan ook perfect in eerder dampdichte constructie geïsoleerd worden met behoud van de vochtregulerende eigenschappen. Resultaat: zeer hoog wooncomfort.

4. Naadloos en koudebrugvrij isoleren

Met Isocell inblaasiolatie wordt een naadloze en een op maat gemaakte isolatielaag gerealiseerd die koudebrugvrij is en geen snijafval genereert in tegenstelling met bijvoorbeeld plaatmateriaal. Bovendien kan in één beweging geïsoleerd worden tot op passiefhuisniveau!

5. Plaatsingsgemak en werf efficiëntie

Isocell wordt snel geplaatst door middel van het inblazen van de isolatie. Met eenvoudige PBM’s (klassieke stofmasker, handschoenen) kan op een arbeidsveilige manier geïsoleerd worden (geen jeuk of ontstaan van gevaarlijke chemische dampen). Bovendien bestaan ergonomische en logistieke problemen niet  zoals grote pakken isolatie naar boven dragen of de opslag er van. Isocell blijft op de vrachtwagen (op begane grond) staan terwijl tot 200 meter verder geïsoleerd wordt (hiervoor moet de juiste inblaasmachine van Isocell gebruikt worden)

6. Zeer gunstige prijs/kwaliteit verhouding

In vergelijking met andere isolatiematerialen biedt Isocell een zeer gunstige en kostenefficiente oplossing en is zeer competief t.o.v. van minerale vezeltechnieken.

7. Geen beperking op isolatiedikte en geen afval

Eén van de meest praktische voordelen is dat er geen afval is (geen snij- of zaagresten, dus ook geen extra afvalkosten). Bovendien kunnen alle diktes probleemloos geïsoleerd worden, óók in holle ruimtes met verschillende afmetingen.

8. Installatie door Bameco

Het is heel belangrijk dat de plaatsing van inblaasisolatie op de juiste manier gebeurt voor een goed resultaat. Daarvoor kunt u beroep doen onze vakmensen die hiervoor de juiste opleiding gehad hebben en beroepskennis kunnen voorleggen.

 

Downloads

Brochure Cellulose Algemeen

Product Data Sheet

Houtskeletbouw

Dakisolatie

Zoldervloerisolatie

Zoldervloerisolatie met verhoogde vloer