Geluidsisolatie

Heeft u dikwijls last van leefgeluiden van de buren? Hoort u ze lopen, praten, muziek maken of spelen en verstoren deze geluiden uw rust en privacy? Laat Bameco uw woning dan behaaglijk stil maken door holle vloeren, plafonds of daken te isoleren met Isocell. Dit is een papierwol die met speciale apparatuur wordt ingeblazen in holle ruimtes. Dit maakt het de ideale oplossing voor geluidsoverlast in woningen.

In de huizen die na de oorlog gebouwd zijn, is weinig aandacht besteed aan geluidsisolatie. De vloeren in deze huizen zijn vaak gemaakt van hout en er zijn holle ruimtes tussen de vloer en het onderliggende plafond. Deze ruimtes werken als klankkast, en versterken geluiden van de naast gelegen ruimte.

Isocell is de oplossing

Met Isocell is er eenvoudig iets te doen aan het overlast dat veroorzaakt wordt door deze holle ruimtes. Wij vullen deze namelijk met een speciale inblaasmachine. De papierwol van Isocell zorgt ervoor dat het product zich gelijkmatig door de holle ruimte verspreidt en dat het alle naden en kieren dicht. Hierdoor zal geluid gedempt worden. Het toepassen van Isocell kan zonder ingrijpende en dure verbouwing, en veroorzaakt minimale overlast.

Een verdiepingsvloer gevuld met Isocell geeft een geluidsreductie tussen de 7-11 dB, equivalent gemiddeld 10 dB. Dit betekent dat de geluidsoverlast met de helft verminderd wordt. Door de hoge dichtheid van de papierwol heeft het materiaal naast goede akoestische eigenschappen ook een hoge thermische isolatie (zie vloerisolatie).

Brandwerend en milieuvriendelijk

Door de toevoeging van bepaalde milieuvriendelijke stoffen heeft Isocell een lange levensduur, is het brandvertragend en bovendien 100 procent recyclebaar. Volgens de Euroklasse normering gaat het isolatiemateriaal bij langdurige verhitting smeulen maar het brandt niet. Zo draagt het product ook bij aan de brandveiligheid van de woning.

Isocell is een milieuvriendelijk product. Het is vervaardigd uit gebruikte papierproducten. Tijdens de productie wordt slechts een fractie van de hoeveelheid energie gebruikt in vergelijking met vele andere isolatiematerialen.

Nog een voordeel van Isocell: omdat wij de kieren en naden afsluiten met dit milieuvriendelijke isolatiemateriaal krijgt ongedierte niet langer een kans om in de holle ruimtes tussen de vloeren en plafonds te gaan zitten. Wilt u weten wat we voor u kunnen doen op het gebied van geluidsisolatie, of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op!