Geluidsisolatie

Door middel van geluidsisolatie kunt u geluidshinder van binnen of buitenaf aanzienlijk verminderen. De techniek en materialen die u moet toepassen, hangen af van de bouwconstructie en de oorzaak van het geluid. In de huizen die na de oorlog gebouwd zijn, is weinig aandacht besteed aan geluidsisolatie. De vloeren in deze huizen zijn vaak gemaakt van hout en er zijn holle ruimtes tussen de vloer en het onderliggende plafond. Daardoor zijn deze ruimtes net als een klankkast en versterken ze de geluiden van de naast gelegen ruimte.

Isocell

Voor alle geluidsisolatie maakt Bameco gebruik van Isocell. Dit is een papierwol die met speciale apparatuur wordt ingeblazen in holle ruimtes. De papierwol van Isocell zorgt ervoor dat het product zich gelijkmatig door de holle ruimte verspreidt en dat het alle naden en kieren dicht. Dit maakt het de ideale oplossing voor geluidsoverlast in woningen. Een verdiepingsvloer gevuld met Isocell geeft een geluidsreductie tussen de 7-11 dB. Dit betekent dat de geluidsoverlast met de helft verminderd wordt.

Geluidsisolatie muur

Het soort geluidsisolatie dat u nodig heeft voor uw muur, hangt af van het soort geluidsprobleem. Het kan gaan om een luchtgeluid, wat veroorzaakt wordt door een geluidsbron die de lucht aan het trillen brengt. Verder kan het gaat om contactgeluid, wat trillingen en dreunen van constructie inhoudt. Ook het type woning en de bouw bepalen welke isolatie voor uw muur er mogelijk is.

Plafond

Door middel van isoleren van uw plafond, kunt u een groot deel van de luchtgeluiden of contactgeluiden dempen. Geluidsisolatie van uw plafond voorkomt geluidsoverlast dat afkomstig is van bovenaf en daardoor neemt het woongenot toe.

Geluidsisolatie vloer

Voor een vloer dient geluidsisolatie voornamelijk om contactgeluid te verminderen. Dit ontstaat doordat bepaalde constructiedelen van de woning in trilling worden gebracht. Deze trillingen vormen een geluid en kunnen geluidsoverlast teweeg brengen. Contactgeluid kan worden voorkomen door geluidsisolatie in een vloer toe te passen.

Weet u niet zeker welke vorm van geluidsisolatie het beste bij uw woning past? Wilt u graag weten wat wij voor u kunnen doen op het gebied van isolatie? Neem dan contact met ons op!