Geluidsisolatie

Geluidsisolatie is een effectieve manier om geluidshinder van zowel binnen als buiten aanzienlijk te verminderen. De keuze van technieken en materialen hangt af van de bouwconstructie en de bron van het geluid. In woningen die na de oorlog zijn gebouwd, is er vaak weinig aandacht besteed aan geluidsisolatie. De vloeren in deze woningen zijn vaak van hout en er zijn holle ruimtes tussen de vloer en het onderliggende plafond. Dit maakt deze ruimtes tot een soort klankkast, waardoor geluiden van aangrenzende ruimtes worden versterkt.

Isocell

Voor geluidsisolatie maakt Bameco gebruik van Isocell, een type papierwol dat met speciale apparatuur wordt ingeblazen in holle ruimtes. Dankzij de unieke eigenschappen van Isocell verspreidt het product zich gelijkmatig door de holle ruimte en sluit het alle naden en kieren af. Hierdoor is het de ideale oplossing voor geluidsoverlast in woningen. Een verdiepingsvloer gevuld met Isocell kan leiden tot een geluidsreductie tussen de 7-11 dB, waardoor de geluidsoverlast met de helft wordt verminderd.

Geluidsisolatie muur

Het type geluidsisolatie dat nodig is voor uw muur hangt af van het specifieke geluidsprobleem. Dit kan luchtgeluid zijn, veroorzaakt door een geluidsbron die de lucht doet trillen. Daarnaast kan het gaan om contactgeluid, wat trillingen en dreunen van de constructie omvat. Ook het type woning en de bouw ervan spelen een rol bij het bepalen van de mogelijke isolatieoplossingen voor uw muur.

Plafond

Door uw plafond te isoleren, kunt u een aanzienlijk deel van zowel luchtgeluiden als contactgeluiden dempen. Geluidsisolatie van uw plafond kan geluidsoverlast van bovenaf voorkomen, waardoor uw woongenot toeneemt.

Geluidsisolatie vloer

Geluidsisolatie voor vloeren richt zich voornamelijk op het verminderen van contactgeluid. Dit ontstaat doordat bepaalde constructiedelen van de woning trillingen veroorzaken, die op hun beurt geluid produceren en geluidsoverlast kunnen veroorzaken. Het toepassen van geluidsisolatie in een vloer kan helpen om contactgeluid te verminderen en zo geluidsoverlast te voorkomen.

Weet u niet zeker welke vorm van geluidsisolatie het beste bij uw woning past? Wilt u graag weten wat wij voor u kunnen doen op het gebied van isolatie? Neem dan contact met ons op!