Veelgestelde vragen Spouwmuurisolatie

Er doen veel verhalen de ronde over mogelijke nadelen van spouwmuurisolatie. We begrijpen dat dit bezorgdheid kan veroorzaken, vooral omdat isolatie niet eenvoudig uit de spouw kan worden verwijderd. We willen echter benadrukken dat onze spouwmuurisolatie vrij is van deze mogelijke nadelen.

Vraag 1: vocht & schimmel problemen

Een veelgenoemd nadeel van spouwmuurisolatie zijn vocht- en schimmelproblemen. Gelukkig zijn de Neopixels die we gebruiken damp-open, wat betekent dat de muren kunnen blijven ademen en eventueel vocht in de woning of constructie altijd naar buiten kan. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over schimmel op de muren. Vaak wordt schimmel veroorzaakt doordat muren niet geïsoleerd zijn en in de winter zo koud worden dat het vocht uit de woning op de muren condenseert, wat schimmelvorming tot gevolg heeft. Het isoleren van de spouwmuur lost juist schimmel- en vochtproblemen op. Eventuele problemen als gevolg van optrekkend- of doorslaand vocht worden altijd vooraf door ons onderzocht en indien mogelijk opgelost. We zullen nooit isoleren als we problemen verwachten.

Soms wordt de opmerking gemaakt dat “een spouw er niet voor niets is en dat deze niet mag worden opgevuld”. Om hierop te reageren, moeten we teruggaan in de tijd. Vroeger werden huizen gebouwd met “steense muren” (muren zonder spouw), wat als nadeel had dat de muur aan de binnenzijde bij regen vochtig werd. Als oplossing werd een muur om deze binnenmuur gebouwd die als regenjas fungeerde, waardoor de binnenmuur droog bleef.

Later bedacht men dat het ook mogelijk was om isolatiemateriaal in de spouw aan te brengen die was ontstaan. Aangezien isolatiematerialen zoals glaswol en steenwol niet nat mogen worden, werden deze in de spouw tegen de binnenmuur geplaatst met een paar centimeter restspouw naar de buitenmuur. Onze Neopixels zijn, in tegenstelling tot wol, niet gevoelig voor vocht. Ze nemen geen vocht op en geven geen vocht door. Daarom kunt u met een gerust hart de spouw vullen met Neopixels.

 

Vraag 2: duur

Het isoleren van uw spouwmuur is een buitengewoon verstandige investering. Hiermee kunt u tot wel 30% besparen op uw energierekening. Met een rendement van maar liefst 25% per jaar, realiseert u een veel hoger rendement dan wat u op de bank zou krijgen! U kunt uw investering in slechts 3 jaar terugverdienen. Daarnaast kan onze isolatie bijdragen aan een beter energielabel voor uw huis, waardoor de waarde van uw woning stijgt. Bovendien is spouwmuurisolatie zeer betaalbaar. Vraag voor meer informatie over de kosten van spouwmuurisolatie een vrijblijvende offerte aan.

Vraag 3: geen frisse lucht meer in huis

Onze spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat gaten en kieren in uw woning afgesloten worden. Dit zorgt ervoor dat u juist een betere temperatuur verdeling in uw huis krijgt. In de zomer zorgt onze isolatie er zelfs voor dat uw huis koeler blijft! Voor een aangenaam woonklimaat en het voorkomen van vochtproblemen is het heel belangrijk dat u uw woning goed ventileert.

Vraag 4: bij vervanging van kozijnen valt het isolatie materiaal eruit

Neopixels worden met een uniek en gepatenteerd bindmiddel ingeblazen. Hierdoor vormt zich een vaste maar elastische plaat in de spouw waardoor het uitlopen uitgesloten is. Dit in tegenstelling tot niet gebonden systemen met bijvoorbeeld wol. Let ook op met kopie producten van de originele Neopixels. De kwaliteit van het bindmiddel is vaak minder waardoor direct of op termijn het materiaal uit de spouw kan lopen of waaien.

 

Vraag 5: brandgevaar

Ons isolatiemateriaal is brandveilig. Dit is onderzocht en aantoonbaar.

 

Vraag 6: overlast & rommel

Het na-isoleren van de spouwmuur is bij de meeste woningen een klus van niet meer dan 1 dag. Binnen heeft u geen overlast en buiten ruimen we alles weer netjes op. We zijn als één van de weinige in staat zeer kleine gaten in de kruising van de voegen te boren waardoor we de stenen niet beschadigen en de boorgaten na afloop niet of nauwelijks meer zichtbaar zijn.

 

Spouwmuurisolatie nadelen gehoord?

Heeft u nog meer nadelen gehoord die u doen twijfelen of u voor spouwmuurisolatie moet kiezen , neem dan gerust contact met ons op. We geven u dan graag antwoord op uw vragen.