Endoscopisch spouwonderzoek

Endoscopisch onderzoek is essentieel wanneer u professionals inhuurt om uw muren (na) te isoleren. Endoscopisch betekent letterlijk dat we ‘binnenin gaan kijken’. Bameco is specialist als het gaat om het na-isoleren van spouwmuren. Om dit goed te kunnen doen is het zeer belangrijk dat wij van tevoren een goed beeld krijgen van de gevel. Dit geldt voor zowel de binnen- als de buitenkant. Waar kijken wij tijdens een dergelijk onderzoek naar? We bepalen onder andere of de gevel dampopen is, hoe het gesteld is met de kwaliteit van het voegwerk en of de betreffende steensoort geschikt is voor spouwmuurisolatie.

endoscopisch onderzoek voor muurisolatie

Het belang van een dergelijk onderzoek

Wat bereiken we nog meer door middel van een endoscopisch onderzoek? Door kleine gaatjes in de gevel kijken wij in de spouw. Hier meten we onder andere de spouwbreedte en kunnen we eventuele spouwvervuiling opsporen. Bovendien kijken we of er geen grote speciebaarden aanwezig zijn die zouden kunnen zorgen voor vochtdoorslag. Als u dit wenst, bijvoorbeeld om verdere werkzaamheden te plannen, kunnen we ook de kwaliteit van de spouwankers en het aantal ervan per m2 beoordelen. Dit doen wij met behulp van metaaldetectie. Deze methoden geven ons de mogelijkheid om optimaal resultaat te leveren. We komen tijdens het isoleren geen vervelende verrassingen tegen en weten wat ons te wachten staat. Dit scheelt uiteraard tijd, moeite en onvoorziene kosten of moeilijkheden.

Laat ons u verder helpen

Bij Bameco kunt u niet alleen terecht voor endoscopisch onderzoek voorafgaand aan het isoleren, ook bieden we thermografisch onderzoek, vochtonderzoek, het verwijderen van isolatie en meer. U leest alles over onze diensten op onze website. Wilt u graag meer informatie, heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met één van onze specialisten. Dit kan telefonisch of via het formulier op de website. Wij helpen u dan zo snel mogelijk verder.