Dakisolatie

Bent u zich ervan bewust dat ongeveer 20% van alle woningen nog geen dakisolatie heeft? Bij de overige 80% bevat de isolatielaag vaak wel isolatiemateriaal, maar deze is vaak te dun en heeft een matige isolatiewaarde. Daarom is het altijd verstandig om eerst uw dak te controleren om te zien of er al isolatiemateriaal aanwezig is en hoe dik deze laag is. Op basis daarvan kunt u beslissen wat de beste aanpak is voor uw dak. Wij voorzien u graag van een goed advies.

Voordelen dakisolatie

Het isoleren van uw dak kan u al snel 25% of meer energie besparen en biedt bovendien meer warmtecomfort. Een geïsoleerd dak helpt namelijk bij het vasthouden van warmte in de winter en houdt de hitte buiten in de zomer, waardoor u bijvoorbeeld minder vaak de airconditioning hoeft te gebruiken. Daarnaast zorgt dakisolatie ervoor dat uw dak lucht- en winddicht blijft. Een vaak over het hoofd gezien voordeel van dakisolatie is de akoestische isolatie. Het dempt storende geluiden van buitenaf, zoals langsrijdende auto’s en geluiden van buren.

Soorten dakisolatie

Afhankelijk van het gebruikte materiaal en de toegepaste techniek, zijn er verschillende soorten dakisolatie beschikbaar. Sommige typen zijn vooral geschikt voor de isolatie van schuine daken, terwijl andere specifiek bedoeld zijn voor platte daken. Het juist toepassen van deze isolatiemethoden kan leiden tot aanzienlijke besparingen op de energierekening. Bij Bameco ontvangt u deskundig advies en profiteert u van onze ervaring in het aanbrengen van de juiste isolatiemethoden.

Of u nu de voorkeur geeft aan isolatie aan de binnen- of buitenzijde van het dak, er zijn diverse materialen beschikbaar in vrijwel elke gewenste dikte. Daarnaast kunnen wij, indien gewenst, ook de complete binnenafwerking voor u verzorgen. Bij Bameco werken we voor dakisolatie aan de binnenzijde met materialen zoals Huntsman H2foam Lite, Isocell cellulose of PIR dakisolatiepanelen. In bepaalde situaties kan het ook beter zijn om de zoldervloer te isoleren. Ook hiervoor bieden wij oplossingen, zoals Huntsman H2foam Lite en Isocell cellulose.

Kosten dak isoleren

De exacte kosten van het dak isoleren hangen af van onder andere het gekozen materiaal en de isolatiewaarde van het materiaal. Bovendien spelen het type woning, de gewenste afwerking en de arbeidsuren een rol. Wij komen graag bij u langs om de situatie te bekijken en de dakisolatie mogelijkheden te bespreken. Maak een vrijblijvende afspraak of neem contact op via ons contactformulier voor meer informatie.