Dakisolatie

Dakisolatie voorkomt dat er opgestegen warmte verloren gaat via het dak. Door het dak gaat er ongeveer 30% aan warmte verloren. Dit is zonde van uw energie, én van uw portemonnee! Dakisolatie voorkomt dit, en vormt daardoor hét middel tegen warmteverlies.

Soorten dakisolatie

Er zijn verschillende soorten dakisolatie, afhankelijk van het materiaalgebruik en de techniek. Bameco kent verschillende technieken om dakisolatie aan te brengen, zowel via de buitenzijde van het dak als de binnenzijde van het dak. Wij zijn ervaren in het toepassen van beide soorten dakisolatie.

Dakisolatie aan de buitenzijde van het dak

U ziet het misschien al voor u; alle dakpannen eraf, dagenlange werkzaamheden en torenhoge kosten als u denkt aan dakisolatie. Bameco beschikt echter over een geavanceerde methode waarbij er snel, met minimale overlast en tegen relatief lage kosten dakisolatie kan worden aangebracht.

Slopen of verbouwen is verleden tijd!
over
Dankzij een methode, waarbij er een isolatielaag van Neopixels in de dakspouw aangebracht wordt, is slopen of verbouwen verleden tijd. De dakspouw is de ruimte tussen de pannen en het dakbeschot. Neopixels zijn hiervoor het perfecte materiaal, mede omdat de vormvrijheid van de parels het aanbrengen tot in de kleinste ruimtes mogelijk maakt. Uiteraard moeten de pannen in goede staat zijn. Dan kan er gemiddeld 4-8 cm onder de pannen gespoten worden.

U bespaart al snel 5 a 6 m³ gas per m2 dakoppervlak per jaar met dit unieke isolatiesysteem! Dit betekent een terugverdientijd van ongeveer 6 jaar voor de meeste woningen! Op dit isolatiesysteem wordt een garantie verstrekt van 10 jaar. Bameco kan teruggrijpen op meer dan 25 jaar ervaring met deze isolatiemethode.

Voor het aanbrengen van dakisolatie met Neopixels wordt om de circa twee meter een rij pannen in verticale richting uitgenomen. Aan de onderzijde van het dakvlak wordt ter hoogte van de onderste panlat een afdichting aangebracht. Met behulp van een speciaal ontwikkelt inblaaspistool, voorzien van een lans, worden Neopixels samen met een krachtig bindmiddel tussen dakpan en dakbeschot geblazen.

Dit gepatenteerde bindmiddel is op latex basis samengesteld en milieuvriendelijk. De uitgeharde isolatie vormt een stijve taaiharde plaat die de uitwendige spanningen, zoals veroorzaakt door temperatuurverschillen, zonder breken of scheuren kan opnemen. Nadat de isolatie is aangebracht worden de uitgenomen dakpannen weer teruggelegd. Een groot voordeel van het isoleren van een dakconstructie met Neopixels is, dat een naadloze isolatielaag verkregen wordt, zonder veel ingrijpende werkzaamheden.

Dakisolatie aan de binnenzijde van het dak

Via de binnenzijde van het dak zijn verschillende materialen mogelijk in elke gewenste dikte. Tevens kunnen wij, indien gewenst, de complete binnenafwerking voor u realiseren. Bameco BV werkt voor dakisolatie aan de binnenzijde met Icynene H2fOam Lite,  Thermofloc cellulose, PIR platen (optioneel voorzien van een gipsplaat). In sommige gevallen is het beter om de zoldervloer te isoleren. Ook dit kan met zowel met Icynene H2fOam Lite als met Thermofloc cellulose.

De dakisolatie prijzen hangen af van het soort dakisolatie en het type woning. Wij komen graag bij u langs om de situatie te bekijken en de mogelijkheden te bespreken. Maak een vrijblijvende afspraak of neem contact op voor meer informatie.