Dakisolatie

Wist u dat ongeveer 20% van alle woningen nog géén dakisolatie heeft? De overige 80% bevat wel een isolatielaag, maar deze is vaak te dun en heeft een matige isolatiewaarde. Controleer dus eerst altijd uw dak om te kijken of er al isolatiemateriaal aanwezig is en hoe dik deze laag is. Beslis vervolgens wat de beste aanpak is voor uw dak.

Voordelen dakisolatie

Het isoleren van uw dak kan u al snel 25% of meer energie besparen. Daarnaast zorgt dakisolatie voor meer warmtecomfort. Een geïsoleerd dak helpt namelijk bij de warmte binnenhouden in de winter. Hierbij hoort dat dakisolatie ook de hitte buiten houdt in de zomer, wat als gevolg heeft dat u bijvoorbeeld minder vaak de airco aan hoeft te zetten. Verder zorgt dakisolatie ervoor dat uw dak lucht- en winddicht is en blijft. Een voordeel waar de meeste mensen in eerste instantie niet aan denken, is de akoestische isolatie. Het dak isoleren dempt storende geluiden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld langsrijdende auto’s en het lawaai van buren.

Soorten dakisolatie

Afhankelijk van het materiaalgebruik en de techniek, zijn er verschillende soorten dakisolatie beschikbaar. Een aantal soorten zijn vooral geschikt voor de isolatie van schuine daken, terwijl andere soorten specifiek bedoeld zijn voor de isolatie van platte daken. Voor alle materialen geldt dat wanneer ze op de juiste manier worden toegepast, u jaarlijks honderden euro’s op de energiefactuur kunt besparen. Bameco geeft hierover deskundig advies en heeft ervaring in het aanbrengen van de juiste isolatiemethode.

Via de binnen-of de buitenzijde van het dak zijn verschillende materialen mogelijk in bijna elke gewenste dikte. Tevens kunnen wij (indien gewenst) de complete binnen afwerking voor u realiseren. Bameco werkt voor dakisolatie aan de binnenzijde met Huntsman H2foam Lite, Isocell cellulose of PIR dakisolatiepanelen. In sommige gevallen is het beter om de zoldervloer te isoleren. Ook dit kan zowel met Huntsman H2foam Lite als met Isocell cellulose. Meer informatie over de materialen die wij gebruiken vindt u op de productpagina van Bameco.

Kosten dak isoleren

De exacte kosten van het dak isoleren hangen af van onder andere het gekozen materiaal en de isolatiewaarde van het materiaal. Bovendien spelen het type woning, de gewenste afwerking en de arbeidsuren een rol. Wij komen graag bij u langs om de situatie te bekijken en de dakisolatie mogelijkheden te bespreken. Maak een vrijblijvende afspraak of neem contact op via ons contactformulier voor meer informatie.